דומה ושונה – פרק ב'

היום נלמד איך לחבר ביחד את מה שלא אמור להתערבב ונראה מה יקרה. הדימוי שיש לנגד עיני הוא של מעבדת הכימיה האפלולית של בית הספר התיכון. גם ככה כימיה לא היה הצד היפה אצלי, ובטח שלא כשחומצה מאוד לא ידידותית מנסה להציע חברות למשהו מבעבע ירקרק.
אבל נעזוב את הטלטלאות התיכוניסטיות ונתרכזה בבקשה, שוב, באוכל. אוכל באנגליה זה נושא כאוב, במיוחד לישראלים. כי הנה סופסופ, בעולם הקולינרי, מצאתי את גאוות היחידה שאבדה בים. ישראל על המפה. לא צריך שיהיה לנו מאכל לאומי (ואין) לא צריך דיל אטרקטיבי ללאנץ' האוור, רק צריך להבין שיש בעולם תבלינים.

אבל בכל זאת למדתי פה כמה דברים:

כריך חמאת בוטנים וצהובה. אחד בא מארה"ב הברית והשני אירופאי. יחד נדדו השניים לעברה של פרוסת לחם אנגליה והתמקמו זה לצד זה, או יותר נכון, במיסיונרית זה מעל זה. הקומבינה הזו הוגשה לי יום אחד. הכל נראה לי חשוד. אני לא אוסיף, תנסו. נהנתם – ספרו לנו. לא נהנתם – תמשיכו לקרוא. המוצר הזה סולידי ביחס לבאות.

טוסט צהובה וחרדל – לא סתם ביחד. לוקחים את הצהובה ומגרדים. מערבבים עם החרדל (אנגלי אמיתי. חרדל צרפתי זה משהו אחר לגמרי). את העיסה מורחים על הלחם. משתדלים מאוד מאוד למרוח. זה לא פשוט… שמים בטוסטר וביס. הולך מצוין בעיקר בארוחת בוקר, כזו של אחרי לילה אלכוהולי כבד. החריף של החרדל יוצא דרך האף, דמעות אושר מבצבצות בזוית העין.

קולה וגלידה – גלידת קורניש בפני עצמה היא חידוש. זה דומה לוניל אבל יותר שווה. ועדיף לא להתעמק בעובדה שערמות חמאה הובאו אליי גלידה זו. וקולה זה קולה. וקולה, כששופכים אותה על הגלידה מתסיסה חבל על הזמן. נהיה מין סופלה מתקתק. עד היום עוד לא החלטתי אם זה טעים או דבילי.

ביצה וקריספס – אותה ביצה נחמדת מהפוסט הקודם התגלגלה-לה-לה התבלבלה-לה-לה השתוללה-לה-לה כל היום בשקית קריספס (זה המילה התיקנית למשפחת התפוצ'יפס). נראה אתכם אוכלים את זה!

ממולאים. אה-הה! כזה אני מכירה. אז זהו, שלא. אמרנו שנינו ממולאים וחשבנו שאנחנו מדברים על אותו דבר. ירק עם דברים טעימים באמצע. איפה… בן זוגי התחיל למלא את העגבניה שלו בכל מיני דברים הזויים, מהצד שלי זה נראה כאילו הוא מכין שם עוגה. כולי ציפיה התישבתי, עם סכין, מזלג ומפית תחובה בצווארון. כשהתנור דינגדנג צהלתי. הנה הנה אטעם ממולא חדש. ותשמעו זה משהו אחר לגמרי מכל מה שהמלה ממולא אומרת לנו. זה מין מאפה סופלה שכזה שעולה, גולש ומזהיב מתוך העגבניה. מרוב התרגשות ברח לי המתכון אבל לרציניים בלבד הוא ימסר בשמחה.

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה גורמה. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s